Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 600 g wody
- 500 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 150 g kabanosów, pokrojonych w 3 mm plastry
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1644.7 kJ / 393.1 kcal
- Proteine
- 11.9 g
- Carboidrati
- 30.8 g
- Grassi
- 25.9 g
- Grassi saturi
- 12.1 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodio
- 871 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kapuśniak
50min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55min
Zupa ziemniaczana
1h
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Zupa koperkowa
45min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min