Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Proteine
- 8.5 g
- Carboidrati
- 7 g
- Grassi
- 8.5 g
- Grassi saturi
- 1.1 g
- Fibre
- 5.7 g
- Sodio
- 1484.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5 min
Yasai miso ramen
35min
Japanese-style dressing
5 min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25min
Eggplant with burghul
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Tofu scramble
25min