Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 60 - 80 g kaszy jęczmiennej
- 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 1 skrzydełko z kurczaka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1200 g wody
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 871.7 kJ / 208.4 kcal
- Proteine
- 15.1 g
- Carboidrati
- 30.7 g
- Grassi
- 3.5 g
- Grassi saturi
- 0.9 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodio
- 673.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Kapuśniak
50 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Zupa grochowa
1 Std.
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min.
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min.
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min.
Zupa koperkowa
45 Min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa ogórkowa
30 Min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min