Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 - 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g przecieru pomidorowego
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 40 g masła
- 40 g mleka
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2215 kJ / 529 kcal
- Proteine
- 35 g
- Carboidrati
- 40.5 g
- Grassi
- 26.5 g
- Grassi saturi
- 13 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodio
- 1026 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Makaron po bolońsku
40min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Pastisio
1h 10min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Klopsiki z serem feta
30min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2h 35 min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1h