Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1000 g grasicy cielęcej
- 250 g octu
- 750 g zimnej wody, plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
- 600 g wody
- kostki lodu, do schłodzenia grasicy
- 300 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g białego wina
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- papryka słodka, mielona, do smaku
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Proteine
- 25 g
- Carboidrati
- 10 g
- Grassi
- 45 g
Nelle collection
Ricette alternative
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min
Ciasto orzechowe
1h 40min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15 Min
Rozdrabnianie orzechów
5min
Siekanie cebuli
5min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Czeskie knedle na parze
1h 15min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min