Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Proteine
- 13.3 g
- Carboidrati
- 13.1 g
- Grassi
- 20.3 g
- Grassi saturi
- 6.7 g
- Fibre
- 7.8 g
- Sodio
- 369 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 menit
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Krupnik z grzybami
45 Min
Kapuśniak
50 menit
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Krupnik
40 min
Żurek
50 menit
Fasolka po bretońsku
13h 30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Bigos
1j 30 menit