Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Proteine
- 24.3 g
- Carboidrati
- 12.8 g
- Grassi
- 36.7 g
- Grassi saturi
- 5.5 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodio
- 3685 mg
Ricette alternative
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie po japońsku
45min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Tatar ze śledzia
10min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h