Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 300 g wody
- 500 g dyni Hokkaido, nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g ksylitolu
- 4 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 60 g oleju kokosowego, płynnego
- 250 g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½
łyżeczki proszku do pieczenia
o 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 824.3 kJ / 196.9 kcal
- Proteine
- 5.1 g
- Carboidrati
- 26.4 g
- Grassi
- 9.6 g
- Grassi saturi
- 6.3 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodio
- 116.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 Std.
Brownie z czerwonej fasoli
1h
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 Std.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40min
Mazurek bezglutenowy
2hod. 15min
Pomidorowe brownie
1h
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min