Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g sera żółtego, (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
2
łyżeczki mąki kukurydzianej
o 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
- szynka, w plastrach (ok. 150 g)
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rolady
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Proteine
- 19 g
- Carboidrati
- 19 g
- Grassi
- 18.5 g
- Grassi saturi
- 7.8 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodio
- 554.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10min
Klopsiki z serem feta
30min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55min
Omlet makaronowy z Varomy
40min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Rolada ze schabu
5h 15min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2h
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15 min
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min