Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Proteine
- 18.5 g
- Carboidrati
- 39.2 g
- Grassi
- 24.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 menit
Pizzowe muffiny
1h 50min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 menit
Chlebki z serem feta i koperkiem
1j 30 menit
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1j 20 menit
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min