Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego, pokruszone - 600 g różyczek kalafiora
- 300 g fenkułu, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta nitek szafranu
- 25 g masła
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 459.9 kJ / 109.8 kcal
- Proteine
- 6.8 g
- Carboidrati
- 8.9 g
- Grassi
- 6.7 g
- Fibre
- 4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1u. 50min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1h 10 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min