Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 220 g wody, plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Proteine
- 8 g
- Carboidrati
- 68 g
- Grassi
- 24 g
- Fibre
- 2 g
Nelle collection
Ricette alternative
Bagietki
15h
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Bułki na parze
2hod. 10min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 Std. 20 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19h 10min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min