Dispositivi & accessori
Baklava
Prep. 20min
Totale 1h 10min
20 portions
Ingredienti
Baklava
-
350 g walnuts, shelledunsalted pistachio nuts350 g
-
butter cut in pieces80 g
-
sunflower oil50 g
-
sugar100 g
-
orange blossom water4 tbsp
-
filo pastry10 sheets
Syrup
-
sugar200 g
-
water100 g
-
ground cinnamon (opzionale)1 tbsp
-
blossom water1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Difficoltà
facile
Valori nutritivi per 1 portion
Proteine
4.6 g
Calorie
1146 kJ /
274 kcal
Grassi
16.1 g
Carboidrati
27.6 g
Vuoi preparare questa ricetta?
Questa e altre 100 000 ricette ti aspettano!
Registrati gratis Ulteriori informazioniTi potrebbe interessare anche...
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Falafel
1h 25min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Baklava with Walnuts
3h