Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
- 1 ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
- 900 g wody
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki cukru
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 894.5 kJ / 213.7 kcal
- Proteine
- 30.5 g
- Carboidrati
- 9.7 g
- Grassi
- 6.5 g
- Grassi saturi
- 1.2 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodio
- 744.2 mg
Ricette alternative
Pasztet babci Uli
8 Std. 50 Min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Szynka w cieście chlebowym
101h
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Bigos staropolski
1h 35min
Ryba po grecku
45 min