Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1300 g czerwonych buraków, nieobranych
- oliwa z oliwek, do skropienia buraków
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 500 g pomarańczy, bez białych błonek, bez pestek
- 200 g cukru trzcinowego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Valori nutritivi
- per 1 słoik
- Calorie
- 1803.8 kJ / 431.1 kcal
- Proteine
- 7 g
- Carboidrati
- 105.1 g
- Grassi
- 1 g
- Grassi saturi
- 0 g
- Fibre
- 12.4 g
- Sodio
- 255.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min
Musztarda gruszkowa
30 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Chutney truskawkowy
50 Min
Orientalny chutney z moreli
1 Std. 30 Min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 Std. 30 Min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Dżem z ciemnych winogron
1h 50min
Dżem z winogron
30 Min
Musztarda z gruszek
1 Std. 20 Min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 Std. 30 Min