Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 180 g mleka
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
o 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 1 szczypta soli
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g oleju
- 1 jajko
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- drobny cukier, do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 1261.1 kJ / 301.4 kcal
- Proteine
- 7.5 g
- Carboidrati
- 42.6 g
- Grassi
- 11.3 g
- Grassi saturi
- 4.3 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodio
- 49.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Słodkie węzełki z rodzynkami
2h 45 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Świderki z makiem
2h 10min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 Std.
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3h 40 min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 Min
Warkocze orzechowe
2 Std.
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.