Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 60 - 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Proteine
- 7 g
- Carboidrati
- 35.2 g
- Grassi
- 12.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35p
Szafranowe risotto ze szparagami
35p
Risotto z kurkami
35p
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z boczkiem i cukinią
40p
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z parmezanem
30p
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35p
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40p
Risotto z cukinią i serem feta
30p
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30p