Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 g koperku, świeżego
- 1 pęczek botwiny, z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
- 20 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 1 ogórek, ze skórką
- 10 rzodkiewek
-
500
g kefiru
o 500 g maślanki - 200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru (opzionale)
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opzionale)
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 734.4 kJ / 175.5 kcal
- Proteine
- 10.3 g
- Carboidrati
- 9.6 g
- Grassi
- 11.1 g
- Grassi saturi
- 5.6 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodio
- 549.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1h
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1h 15min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1h 15min
Chłodnik litewski
2ωρ. 15 λεπτ.
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45min
Chłodnik
10min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Zupa krem z kurek
40min