Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
o 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Proteine
- 3.4 g
- Carboidrati
- 25.3 g
- Grassi
- 4.4 g
- Grassi saturi
- 0.5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodio
- 93.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Sernik z rabarbarem
7h 30 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1h 20min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Galette z borówkami
1h 25min
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min