Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g sera z niebieską pleśnią, typu Lazur, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 330 g mąki pszennej
- 180 g masła, zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 3 żółtka
- 1 szczypta soli
- 5 gruszek (ok. 130 g każda), dojrzałych, ze skórą, bez gniazd nasiennych
- imbir, suszony, mielony, do oprószenia tartaletek
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1827.5 kJ / 436.5 kcal
- Proteine
- 10.9 g
- Carboidrati
- 35.7 g
- Grassi
- 29.2 g
- Fibre
- 2.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 Std. 30 Min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3hod.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 Std. 30 Min
Quiche ze szparagami
1h 35min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 Std.
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 Std. 30 Min
Tarta prowansalska
1h 15min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5h
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50min