Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 250 g cukru
- 80 g oleju słonecznikowego
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 310 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka octu
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 70 g maku
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 1865.7 kJ / 445.9 kcal
- Proteine
- 6.6 g
- Carboidrati
- 43.4 g
- Grassi
- 28.3 g
- Grassi saturi
- 12.6 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodio
- 105.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka marmurkowa
2h 10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1h 30min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Babka makowa
1h 20min
Babka z likierem jajecznym
1h 20min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10 min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2ωρ. 15 λεπτ.