Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opzionale)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Proteine
- 10.6 g
- Carboidrati
- 56.3 g
- Grassi
- 5.1 g
- Grassi saturi
- 2.2 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodio
- 113.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Racuchy na maślance
30min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1h 15min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45min
Kisiel jabłkowy
10min
Borówki pod kruszonką
50min
Sernik panda
1h 30min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55 min