Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 20 g grzybów, suszonych, np. borowików, podgrzybków
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 609.2 kJ / 145.6 kcal
- Proteine
- 2.5 g
- Carboidrati
- 20.4 g
- Grassi
- 6.7 g
- Grassi saturi
- 4.1 g
- Fibre
- 3 g
- Sodio
- 498.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1h 20min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa botwinka
40min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40min