
Versioni compatibili
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1400 - 1600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 - 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 900 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
- 200 g pieczarek pokrojonych w plastry
- 700 g wody
- 180 g białego wermutu
- 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku (opzionale)
- 50 g musztardy francuskiej
- 25 - 50 g ostrej musztardy
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszone - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g mleka
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opzionale)
-
20 - 30
g skrobi kukurydzianej
o 20 - 30 g skrobi ziemniaczanej - 3 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 230 kcal / 965 kJ
- Proteine
- 27 g
- Grassi
- 7 g
- Carboidrati
- 7 g
- Fibre
- 0.9 g
- Grassi saturi
- 4 g
- Sodio
- 947 mg