
Versioni compatibili
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Migdałowa okara
- 100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
- 1400 g wody
- 1 szczypta soli
-
30
g miodu
o 30 g syropu z agawy
Keks migdałowy
- 4 jajka w temp. pokojowej
-
125
g jogurtu sojowego w temp. pokojowej
o 125 g jogurtu naturalnego bez laktozy, w temp. pokojowej - 15 g pasty miso jasnej (opzionale)
- 150 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40
g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
o 40 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki - 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 864 kcal / 3617.4 kJ
- Proteine
- 34.5 g
- Grassi
- 48 g
- Carboidrati
- 88 g
- Fibre
- 10.2 g