Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 90 g pestek dyni
- 90 g sera, twardego, np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
- 300 g mleka
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
o 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 20 g soli
- 1 jajko, roztrzepane
- 2 łyżki soli gruboziarnistej, do posypania
- 2 łyżki kminku, do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 643.1 kJ / 153.7 kcal
- Proteine
- 5.4 g
- Carboidrati
- 21.3 g
- Grassi
- 5.3 g
- Grassi saturi
- 2.7 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodio
- 1001.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30min
Meksykańskie zaplatane bułki
2hod.
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Warkocze orzechowe
2hod.
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1h
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Chleb drwala
24h 30min
Prosty chleb mieszany
3h 40 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2hod. 45min
Mleczne bułki do odrywania
4h
Kajzerki
15h 45min