Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opzionale)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Proteine
- 10.6 g
- Carboidrati
- 56.3 g
- Grassi
- 5.1 g
- Grassi saturi
- 2.2 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodio
- 113.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 Std.
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 Std. 45 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1h
Borówki pod kruszonką
50 Min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 Min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 Std. 25 Min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1h
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h