Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 500 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 250 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Proteine
- 20 g
- Carboidrati
- 36 g
- Grassi
- 12 g
- Grassi saturi
- 5.1 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodio
- 268.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
40min
Risotto z parmezanem
30 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 dk
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40min