Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 - 1 ½ ząbka czosnku
- 50 g masła
-
250
g grzybów, świeżych, (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
o 250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g sera parmezan, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1474.6 kJ / 352.5 kcal
- Proteine
- 12.7 g
- Carboidrati
- 50.4 g
- Grassi
- 13.8 g
- Grassi saturi
- 7.8 g
- Fibre
- 7.6 g
- Sodio
- 301.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1sa 10 dk
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1sa
Risotto z grzybami
1h 5 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1h 20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min