Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 45 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g wody
- ½ płaskiej łyżeczki soli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 - 500 g zielonych szparagów, bez bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 180 g makaronu, suchego, typu tagliatelle, o długim czasie gotowania
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1604.1 kJ / 383.4 kcal
- Proteine
- 13.8 g
- Carboidrati
- 43.1 g
- Grassi
- 18 g
- Grassi saturi
- 7.6 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodio
- 478.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
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