Versioni compatibili
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 400 g wody
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 cytryn)
- 1 ząbek czosnku
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 4 żółtka
-
50
g skrobi ziemniaczanej
o 50 g skrobi kukurydzianej - ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1843.3 kJ / 440.3 kcal
- Proteine
- 38.3 g
- Carboidrati
- 19.8 g
- Grassi
- 23.5 g
- Grassi saturi
- 11.8 g
- Fibre
- 2.4 g
- Sodio
- 1120.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r695575