Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Karkówka z cebulą i ziemniaki
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1000 - 1100 g karkówki wieprzowej, bez kości
- 350 - 400 g cebuli, pokrojonej w 5 mm plastry
- 1000 g wody
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 750 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
Sos grzybowy
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 250 g pieczarek
- 1 łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
- 10 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2758.3 kJ / 658.8 kcal
- Proteine
- 35.2 g
- Carboidrati
- 33.3 g
- Grassi
- 45.2 g
- Grassi saturi
- 16.3 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodio
- 1236.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r571866