Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 300 g pomidorów, dojrzałych (2-3 szt.), bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 50 - 60 g białego wina, wytrawnego
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka cukru
- 20 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- bazylia, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2275.5 kJ / 543.5 kcal
- Proteine
- 12 g
- Carboidrati
- 66.8 g
- Grassi
- 25.5 g
- Grassi saturi
- 11 g
- Fibre
- 3.3 g
- Sodio
- 976.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r538895