Versioni compatibili
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g jarmużu, tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski (opzionale)
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do podania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1821.3 kJ / 435 kcal
- Proteine
- 35 g
- Carboidrati
- 43.8 g
- Grassi
- 16 g
- Grassi saturi
- 7.8 g
- Fibre
- 7 g
- Sodio
- 962.5 mg
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r537068