Versioni compatibili
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 120 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, np. podwawelskiej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
- 250 - 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki chili, mielonego
- 300 g makaronu, suchego, typu penne
- ½ czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 4 cm x 0,5 cm
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2737.9 kJ / 654.4 kcal
- Proteine
- 28.1 g
- Carboidrati
- 74.8 g
- Grassi
- 27.9 g
- Grassi saturi
- 10.5 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodio
- 1286.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r537062