Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 ząbek czosnku
- 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g skrobi kukurydzianej
- 20 g oleju
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 400 g wody
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
800
g klusek jajecznych, typu "Spätzle", świeżych, gotowych
o 800 g kopytek, gotowych - 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1977.7 kJ / 470.2 kcal
- Proteine
- 30.2 g
- Carboidrati
- 41.7 g
- Grassi
- 19.3 g
- Fibre
- 0.5 g
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r515099