Versioni compatibili
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 600 g polędwiczek wieprzowych, pokrojonych na 3 kawałki, o dł. 18 cm (200 g każdy)
- 2 ząbki czosnku
- 410 g wody
- 45 g miodu, płynnego np. wielokwiatowy, gryczany (patrz wskazówka)
- 25 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 goździki
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 550 g ziemniaków, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 25 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g mleka
- 40 g musztardy francuskiej
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2565.5 kJ / 612.8 kcal
- Proteine
- 31 g
- Carboidrati
- 38.5 g
- Grassi
- 38.5 g
- Fibre
- 2.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r514943