Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, plus 1 łyżka do posmarowania pierożków
o 50 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu, plus 1 łyżka do posmarowania pierożków - 1 jajko
- ¼ - ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej (opzionale)
- ¼ łyżeczki soli
- 1 żółtko, do posmarowania pierożków
Farsz z kapusty
- 500 g wody
- 280 - 300 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
Lepienie pierożków
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- kminek, ilość do posypania pierożków
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 506.9 kJ / 121.1 kcal
- Proteine
- 2.7 g
- Carboidrati
- 13.7 g
- Grassi
- 6.6 g
- Grassi saturi
- 4 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodio
- 69.3 mg
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r469650