Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)
- 50 g sosu sojowego
- 300 g makaronu ryżowego, suchego
- 50 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka korzenia imbiru, świeżego, tartego
- 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
- 150 g marchewki, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
- 1280 g wody
- 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- 70 g sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
-
150
g kapusty pak choi, baby, pokrojonej na kawałki
o 150 g kapusty pak choi, pokrojonej na kawałki - 1 łyżeczka soli
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plasterki
- 2 łyżki orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 2 cebule dymki, pokrojone w ukośne plasterki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1880.9 kJ / 449.6 kcal
- Proteine
- 27 g
- Carboidrati
- 52.9 g
- Grassi
- 13.8 g
- Grassi saturi
- 2.1 g
- Fibre
- 3.7 g
- Sodio
- 1354.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r432475