Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 40 g oliwy z oliwek
- 600 g wieprzowiny, bez kości i ścięgien, pokrojonej na kawałki (6 x 4 cm)
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 200 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
20 - 30
g papryczki chili jalapeño, marynowanej
o 1 - 2 papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki - 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 120 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 250 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 100 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
o ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej - 2 awokado
- 6 tortilli kukurydzianych
- 4 łyżki liści kolendry, świeżych
- kwaśna śmietana (ok. 100 g), do podania
- 1 limonka, ekologiczna, pokrojona w ósemki
- Valori nutritivi
- per 1 porcja
- Calorie
- 1875 kJ / 446 kcal
- Proteine
- 29 g
- Carboidrati
- 25 g
- Grassi
- 23 g
- Fibre
- 8.2 g
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r432473