Versioni compatibili
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 liść laurowy, suszony
- 800 g wołowiny gulaszowej, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 50 g wody
- 700 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 300 g marchewki, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
- 80 g mleka
- natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 3267.7 kJ / 781 kcal
- Proteine
- 50 g
- Carboidrati
- 48 g
- Grassi
- 42 g
Nelle collection
Ricette alternative
/search/it-IT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r335165