Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Owsiana kruszonka
- 60 g płatków owsianych
- 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 30 g mąki pszennej
- 60 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
Kruchy spód
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 50 - 60 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Nadzienie jabłkowe
- 500 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 15 - 20 g masła
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 799.3 kJ / 190.9 kcal
- Proteine
- 4.4 g
- Carboidrati
- 34.1 g
- Grassi
- 4.2 g
- Fibre
- 0.8 g
Nelle collection
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