Versioni compatibili
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Meatballs
- 40 g bread (approx. 1 slice), torn into pieces
- 40 g full cream milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp fish sauce
- 500 g beef mince
- 500 g water
Glaze
- 80 g honey
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp fish sauce
- 1 lime, zest only
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Salad
- 150 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- green lettuce leaves
- 1 cucumber, deseeded and cut into slices on the diagonal
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- 4 spring rolls, cut into 3 pieces (see Tips)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2559 kJ / 609.3 kcal
- Proteine
- 43 g
- Carboidrati
- 71.7 g
- Grassi
- 13.8 g
- Grassi saturi
- 4.9 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodio
- 3057.6 mg
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