Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 220 g mleka
- 100 g cukru
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 rodzynki, do zrobienia oczu
- 2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1813.4 kJ / 433.1 kcal
- Proteine
- 10.4 g
- Carboidrati
- 63.9 g
- Grassi
- 15.9 g
- Grassi saturi
- 8.6 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodio
- 156.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Wielkanocny baranek z makiem
2h 15min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1h 15 min
Straszne przekąski
1h 30min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1h 20 min
Eliksir wiedźmy
10 min
Chleb-pająk
2h 55min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min