Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 450 - 550 g śliwek węgierek, bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 3 jajka
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 1 łyżka cukru wanilinowego - 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 932.5 kJ / 222.9 kcal
- Proteine
- 4 g
- Carboidrati
- 30.9 g
- Grassi
- 9.6 g
- Grassi saturi
- 5.6 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodio
- 41.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Rabarbar pod kruszonką
55min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1h 15 min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15 min
Jabłka pod kruszonką
55min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min